Kurum İdari Kurulları Naıl Çalışır

KURUM İDARİ KURULU NEDİR VE NASIL ÇALIŞIR?

a. Kurulun Görevleri:

Kurul, kurum düzeyinde kamu görevlilerinin işyeri çalışma koşulları ve kanunların kamu görevlilerine eşit uygulanması konularında görüş bildirmekle görevlidir.

b. Kurulun Oluşması:

Kurul, o kurumda en çok üyeye sahip sendika ile işverenin eşit sayıdaki temsilcisinden oluşur. Taraflar 2’den az, 5 ‘ten çok olamaz. Kurumun yetkili amirince işveren vekillerinden biri kurul başkanı, sendika temsilcilerinden biri kurul başkan vekili ve kurul üyelerinden biri raportör olarak görevlendirilir. Kurulda görev yapacak sendika temsilcileri, sendikanın kurumdaki üyeleri arasından sendikaca belirlenir. Sendikalar aynı sayıda yedek temsilci belirlerler. Asıl üyenin katılmadığı toplantılara yedek üyeler katılır.

c. Toplanma Zamanı:

Kurul, Nisan ve Ekim aylarında olmak üzere kamu işveren vekili tarafından tespit edilecek yer, gün ve saatte yılda iki kez toplanır. Toplantı gündemi, sendika temsilcileri ile işveren vekili tarafından toplantı tarihinden en geç on beş gün önce tespit edilir.

d. Kurulun Çalışma Esasları:

Kurul, Nisan ve Ekim aylarında olmak üzere yılda iki kez yapacağı toplantılarda gündem dahilinde toplanıp görüşmelere başlar. Toplantı sonucunda ortaya çıkacak görüşler bir rapor haline getirilerek tutanağa bağlanır ve taraflarca imzalanır. Görüşme raporlarının bir örneği sendika temsilcisine, bir örneği kamu işveren vekiline verilir ve bir örneği de kurum ilan panosuna asılır. Kurul toplantılarına, bir önceki görüşme raporunda yer alan hususlar değerlendirilerek başlanır ve taraflar gündemde yer alan konuları sırasıyla görüşürler.